Mahjong

Vihdoinkin hallitus joka yrittää tehdä asioita koko kansan hyväksi

Suomella on ollut äärimmäisen huonoa herraonnea hallitusmuodostelun suhteen jo useamman vaalikauden ajan ja peräkkäin, ennen tätä hallitusta.  Suomessa elettiin kyllä lihavasti monta vuosikymmentä mutta kaikki oli harhaa, ei mellä sellaiseen elintasoon ollut varaa eikä oikeutta , se otettiin velaksi ja nyt alkaa olla se vaihe että velanantajat alkavat muistuttelemaan takaisinmaksusta.

Entisten, lähinnä vasemmiston talutusnuorassa toimineitten hallitusten jäljiltä on vain velkaa jota ei haluta tunnustaa omaksi virheeksi.  Sen huomaa parhaiten siitä että kaikki mikä muuttaisi vanhoja huonoiksi havaittuja menettelytapoja saa hirvittävän vastaanhuudon opposition kaikkitietäviltä oman edun ajajilta. 

Nyt on pitkästä aikaa hallituksessa sellainen meininki että muutoksia tehdään ja luutuneita vihervasemmiston ajatusmalleja tuuletetaan haluaisivatpa he sitä tai ei. On hienoa nähdä hallituksen tekevän sitä mihin kansa on sen valinnut eli hallitsemaan ja hoitamaan kansan asioita ,eikä vain nylkyttämään vanhoja latuja jotka luistavat ainoastaan  taaksepäin.

  Nyt kun luvut osoittavat jo hienoista parantumista taloudessa ja työttömyydessäkin on oppositiopuolueille tullut mahdotoin pelko tapahtumien kulusta ja siitä että  jos nämä uuden ja muutoshakuisen hallituksen toimet vaikka tepsivätkin, silloin vaikea puolustella niitä 70-luvulla kehitettyjä oppeja joista ei haluttaisi luopua.  Onhan se hirmuista että Suomi pyrkii aidosti vähentämään velanottoaan ja jopa maksamaan vanhoja velkojaan kokonaan pois, se ei sellainen passaa oppositiolle kun maailmassa ei ole yhtään velatonta valtiota, sellainen ei kertakaikkiaan voi olla hyvä tavoite. 

Suomi on syönyt enemmän kuin on tienannut jo vuosikymmeniä mutta oppositio ei haluaisi tätä tunnustaa ja olisi levittelemässä rahaa entiseen malliin.

Monta typerää edellisten hallitusten tekemää päätöstä on jo korjattu ja saatettu kansalaisten kannalta järkevämpään asentoon mutta paljon on vielä korjattavaa.   Me täällä Suomen sylissä ,suurten korpien kätköissä vaadimme muutoshakuisten ja järkevien päätösten tekemistä hallitukselta joka kykenee niitä tekemään ja viemään loppuun asti.  Sellaista asetusta tai lakia joka olisi kaikille "positiivinen" ei olekaan joten siihen on turha ihan kauheasti aikaa tuhlata.  Me täällä korpien kätköissä olemme aina olleet tyytyväisiä reiluun kohteluun ilman sosialismia.

Viimeisessä välikysymyskeskustelussa oli jo sellainen alkava virittäytyminen siihen miten opposition turhanpäiväisiin byrokraattisiin ja aikaavieviin manöövereihin tulee suhtautua.  Hallituksen tulee kertoa (niin kuin se 18.5. kertoikin)miten asiat ovat eikä liiaksi pelätä opposition vääristeleviä kommentteja joita mediatalot vielä parantelevat ja toistavat suurella näkyvyydellä päivästä päivään.  Perussuomalaisethan tähän  vääristelyyn on jo tottuneetkin mutta muillekin on hyväksi karkaista mieltä.

Hienoa että meillä on hallitus joka toimii eikä nyherrä.

Vanhakantaiselle vihervasemmistolle tiedoksi että tältä keväältä kurssit on jo loppu mutta ensi syksynä taas saatte vihjeitä miten vanhaa voidaan soveltaa nykyaikaan.

https://www.opistopalvelut.fi/pori/course.php?t=6825

 

Semmosta se on meittien tämmösten miesten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pohjoisen asukkaan näkökulmasta hyväksitekeminen vie ympärivuorokautiset päivystykset liiankaus.

KYLLÄ USTJOELTA ON MATKAA rOVANIEMELLE JA OULUUN.

Tämäkö on kokomaan asuttuna pitämistä ja tasa-arvoa kansalaisille ?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Minen noista Lapin jutuista paljon tiijjä mutta eikös se ole ihan sama matka kuin eilenkin ? Toimiikos siellä ampulanssit niinkuin ennenkin vai viijjäänkö nekin Helsinkiin kun siellä Punavuoressa saattaa joku satuttaa sormeensa?
Ei ole tasa-arvoa ei, ei kule meilläkään ratikka ja liikennevaloihinkin on satakunta kilometriä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kannattais käydä sinunkin joskus Lapissa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #10

Entäs jos telon itteni enkä pääse aamuyöstä sairaalaan ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Sehän olisi tilaajana sinun tahtosi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #14
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #18

Tarkoitit siis, että sait mitä äänestäessäsi tilasit.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #20

Tuostakaan en ole valittanut mutta lähinnä valitsen menenkö Lappiin vai olenko muualla.
Muutakin elämää on kuin olla katkeroitunut sille että kaikki eivät teekkään niin kuin on itse ajatellut.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyseleppä lapsiperheiltä, työttömiltä, eläkeläislta, sairailta, kuinka hyvää tämä hallitus heille tekee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Niin, mikäpä se olisi demareilla tarjolla näille esittelemillesi ryhmille. Otetaan lisää velkaa ja uskotaan että tulevat,työttömät,eläkeläiset,sairaat ja nimenomaan ne lapset maksavat meidän velkamme ja muistelevat meitä hyvällä kuten me,jotka muistelemme isiemme urostekoja. Minkäänlaista toteutuskelpoista ehdotusta ei teiltä ole tullut, kaikki energianne on mennyt hallituksen toimien vastustamiseen ja yhteiskuntasovun repimiseen. Ei minkäänlaista tukea ole teiltä tullut vaikka olette muka olleet yhdessä ymmärtämässä tilanteen vakavuutta.
Sinä ja muut sosialistit olette ehkä ymmärtäneet että digitalisaatio tarkoittaa muistin nollausta ja kaikkien vanhojen ryöstöjen unohtamista, nuoret sukupolvet tietävät paremmin. Mieluummin minä jättäisin jälkipolville sellaisen muiston jota ei tarvitsisi nyrkkiä puristellen muistella ja pyhäimmiesten päivänä hautuumailla kiviä potkiskellen syleksiä.
Nyt on kuitenkin jo merkkejä paremmasta talouden tilanteesta näkyvissä ja työllisyyskin on paikkapaikoin parantunut, kunhan vain saisitten ne ammattiliittonne pysymään sopimuksissaan mutta sitä taitaa olla teiltä turha toivoa kun pelkkä sekasorron aikaansaaminen on päällimmäisenä mielessä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Minkäänlaista toteuttamiskelpoista ei teiltä ole tullut" Etpä taida olla lukenut demarien vaihtoehtobudjettia jossa velkaa otetaan VÄHEMMÄN kuin hallituksen budjetissa. Tämä hallitus on laittanut maksumieheksi nuo joita luettelin, et voi kiistää, etteikö tämä hallitus ole hyvätuloisten hallitus jonka hallitusohjelma on EK:a ehdoilla kirjoitettu. Elina Lepomäki sen totuuden A-studiossa kertoi, kokoomus on EK:n ja Akavan apupuolue.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Se vaan että se teidän "vaihtoehto" ei koskaan toteudu koska se on vaan kärpäsenpaskoja paperilla sillä ei saa minkäänkokoista velkaa otetuksi.
Toiset tekee ja toiset puhuu,niin se on aina ollut.
Et kuitenkaan voi kiistää etteikö tämä jumalaton velkataakka ja muutkin vaikeudet olisi tullut meille lahjana entisiltä, etupäässä demarisekoituksellisilta hallituksilta ja nyt te yritätte syöttää koko sopan nykyisellä hallituksella joka kuitenkin etes yrittää asioita hoitaa.
"kokoomus on EK:n ja Akavan apupuolue" , onkos demarit suunnitelleet jo yksin tekevänsä seuraavan hallituksen, vai meinasitko että kommunistit riittää teille apupuolueeksi ? Mikäänhän ei estä haaveilemasta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vihdoinkin hallitus joka yrittää tehdä asioita koko kansan hyväksi"

Toi "yrittää" sopii tähän hyvin. Parkkikiekot ovat vapaita ja nyt tajunnanräjäyttävä alkoholivapaus, mitä vielä näemmekään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Nimenomaan.
Tässä on ollut puolenkymmentä hallitusta peräkkäin joissa ei ole osattu muuta kuin maailmaa parantaa ja velkaa ottaa. Viheriät vasemmistolaiset ovat saaneet saneltua rahanhävitystalkoot neljän vuoden pätkissä milloin minkäkinlaisessa kokoonpanossa. Rahaa kun on helpolla saatu niin takaisinmaksusta ei ole välitetty huolehtia. Nyt rupee olemaan viimeinen solmu vetävän kädessä mutta samaa sontaa yritetään vaan kaupata entisten viisaitten taholta. Nykyhallitus on kuitenkin yrittänyt tehdä asioita oikein ja vastuullisesti ja jonkinverran on jo paranemisen merkkejä nähtävissä.
Jos demarit olisivat hallituksessa vihreitten kanssa niin samat kiristykset tulonsiirtoihin olisi tehty mutta sen lisäksi olisi lähetetty helvetinmoinen rekkakuorma kuivaa setelirahaa maailmalle nälkäänäkevien syötäväksi ja olisi oltu muka jotain hyvää tekevinään vaikka koko rahat olisi menneet välikäsien pussiin. Näinhän vihreät ja vassarit ovat toimineet iät ja ajat eikä minkäänsortin tulosta ole tullut. Maailmassa vain nälkäkuolemat ja pakolaiset lisääntyy ja Venäjä ottaa kyllä rahat vastaan mutta työntää Leningraatin pöjöt Itämereen niinkuin ennenkin. Meitä syvämmaisia kyllä syyllistetään erilaisilla leimaavilla nimityksillä kun emme aina ole innostuneita afrikanmaitten huonosta talousosaamisesta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Juuri näin, kovasti on touhuttu, mutta mitään todellista tavallisen kansan elämää parantavaa ei ole saatu aikaiseksi, ellei humalassa oloa pidetä parempana elämänä. Tavoitteet ovat kovat, mutta valittujen keinojen tuottamat tulokset ovat täysin arvailujen varassa. Pahoin pelkään, että sote-sotkustakin seuraa vain mittavat verojen korotukset samoin "yhteiskuntasopimuksesta". Tämän laman ovat aiheuttaneet vientiyritysten johtajat ja siitä päästään vasta, kun Suomessa taas osataan valmistaa kaupaksi meneviä kulutustavaroita.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"mitään todellista tavallisen kansan elämää parantavaa ei ole saatu aikaiseksi"
Ehkei sinulle mutta monelle oli ihan hyvä juttu ettei tarvitse laittaa viimeisiä pennosiaan paskapönttöön joka ei edes pelasta ketään tai vaikuta mihinkään.
Tämä ihan vaan semmosena esimerkkinä konkreettisesta korjaustoimenpiteestä jonka tämä hallitus on saanut aikaseksi ja joka vaikuttaa monen vähärahaisen ja keskituloisenkin elämään positiivisesti.
Yhteiskuntasopimuksen epäonnistumiseen on kyllä sen tapahtuessa demareilla erittäin suuret vaikutusmahdollisuudet mutta tuskin sieltä apuja on odotettavissa , ei muuta kuin painetaan vaan ohtasta veden alle jos meinaa pää nousta, semmosta se on SDP:n apu. Tästä nähtiin jo kevättalvella ihan selvät merkit vaikkeivat silloin vielä pystyneetkään hommaa tyssäämään, silloin oli tämä vasempi siipi enemmän esillä.
http://mahjong.puheenvuoro.uusisuomi.fi/213817-ilt...
"Tavoitteet ovat kovat, mutta valittujen keinojen tuottamat tulokset ovat täysin arvailujen varassa." Näin mutta se on nähty ettei ainakaan vanhoilla keinoilla tuloksia synny,jotain uutta on kehitettävä ja sitä nyt hallituksessa tehdään. Onnistuminen nähdään sitten myöhemmin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Tyrnävällä ainakin osaavat valmistaa viinaa ulkomaanvientiin perunoista, jotka jouduttiin ennen viemään kaatopaikalle maksua vastaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tällä viikolla lisäbudjetissa omaishoitoon ja perhetyöhön lisää rahaa, paskalain lievennykset. Siinä jo kolme positiivista muutosta. Maahanmuuttoon liittyvistä kiristyksistä puhumattakaan. Itseäni ilahduttaa myös NATO linjaukset. Mieluummin Natossa kuin Venäjän puudelina.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Martikainen, tämän velkaantumiskierteseen antoi vauhtia Vanhahasen porvarihallitus, vv-ministerinään Katainen, jakamalla verohelpotuksia hyvätuloisille ja lupaamalla ylisuuria palkankorotusia "sari sairaanhoitajile" ja tämä kaikki tehtiin velkarahalla ja nyt ollaan kusessa, demareilla ei tehtyyn typeryyteen ole osa ei arpaa, älä sentään vääristä tosiasioita. Jos vaivaudut lukemaan poliittista kirjallisuutta edes hieman, niin huomaat, että aina kun kokoomuksella on ollut vv-ministerin salkku ja Suomessa porvarienemmistöinen hallitus Suomen talous on ajettu kuralle, nåin oli 60-alulla jonka vasemmistoenemmistöinen eduskun-66 korjasi, näin oli 90-luvulla Ahö-Viinasen jäljiltä, jonka jäljet Lipposen hallitukset korjasivat ja nyt Stubb, oikeistolaisen Sipilän tukemalla jatkaa samalla tiellä ja taas tarvitaan tulevaisuudessa demareita nuo porvarihallituksen tuhoisat jäljet korjamaan, historia näköjään toistaa itseään, valitettavasti.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Lipposesta älä kovin pitkään puhu Suomen kansan hyväntekijänä.
Vaikutukset kyllä suomalaisten elämään ovat olleet kohtalaisen näkyvät kurjistumisen suuntaan ja suurin nettovoittaja koko hänen toiminnassaan on ollut Paavo Lipponen joka käytti muitakin demareita oman tilinsä pönkittämiseen.

Toimituksen poiminnat