Mahjong

Kaikki toivo ei vielä ole mennyt, meillä sentään on vielä kansan edustajiakin.

Perussuomalaisten kansanedustajan mukaan Suomen maahanmuuttopoliittinen linja on muuttunut.

Kansanedustaja Jari Ronkainen ottaa kantaa julkisuudessa käytyyn keskusteluun turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittelystä. Maahanmuuttoviraston työntekijät ovat nimettömänä valittaneet, että hakemusten käsittelyyn ei ole tarpeeksi aikaa ja että he kokevat poliittista painetta tehdä kielteisiä päätöksiä.

– Maahanmuuttovirastoon ei kohdistu mitään poliittista painetta tehdä ”vääriä” turvapaikkapäätöksiä, mutta kriteereiden tarkentamista ja sisäisen paon mahdollisuuden selvittelyä on tehty, Ronkainen kirjoittaa.

Hänen mukaansa päättäjille on annettu valta demokraattisilla vaaleilla ja Suomen maahanmuuttopoliittinen linja on muuttunut.

"Jos ei työnantajan ohjeistus miellytä, niin tervemenoa kilometritehtaalle"

– Maahanmuuttoviraston johto toteuttaa sisäministeriöltä saatua tehtävää uusien poliittisten linjausten mukaisesti, mistä pieni plussa heille. Mikäli tämä ei sovi kaavoihin kangistuneille ylitarkastajille, jotka pyrkivät tekemään turvapaikkapäätöksiä kuten ennenkin, on voitava vetää johtopäätöksiä. Nimettömänä julkisuuteen esitetyt mielipiteet myrkyttävät viraston ilmapiiriä ja mielipiteeni on, että jos työnantajan antama ohjeistus ei miellytä, niin tervemenoa kilometritehtaalle. Työllisyystoimistossa on jonoksi asti ihmisiä, joille hommat voisi maistua paremmin, Ronkainen lataa.

– Ylen A- studiossa (5.9.) vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto oli huolissaan, osaako turvapaikanhakijat käyttää suomalaista oikeusjärjestelmää.

7.9. Yle uutisoi, että hallinto-oikeuteen tehtävien turvapaikkavalitusten määrään on odotettavissa räjähdysmäinen kasvu, puhutaan jopa 10 000 valituksesta. Valituksia tehdään herkästi, vaikka hylkäysprosentit ovat hyvin pieniä, n. 13% luokkaa. Herää kysymys, masinoidaanko turvapaikkaprosessin vitkuttelua ja oikeusasteisiin valittamista rahastusmielessä. Lakimiesten ja tuomareiden työllistäminen on kallista puuhaa.

Suomen linja on muuttunut

Ronkainen huomauttaa, ettei Maahanmuuttovirastoon ei kohdistu mitään poliittista painetta tehdä ”vääriä” turvapaikkapäätöksiä, mutta kriteereiden tarkentamista ja sisäisen paon mahdollisuuden selvittelyä on tehty.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat