Mahjong

Demarit haluavat laajentaa veropohjaa käsittämään kaiken

 

 

Sitähän sosialisointi on; pankkitalletukset, osakkeet, rahastosijoitukset, metsät, pellot ja muut sijoitukset tulisi olla varallisuusveron piirissä.

SAK on julkituonut ajatuksensa hallituskaudelle 2019-2023.  Jo se että joku SAK jaksottaa toimintansa tasavallan hallituksen mukaan eikä jäsentensä tarpeiden mukaan aiheuttaa epäilyksiä toiminnan tavoitteiden suhteen.  Eli onko SAK todellakin poliittinen järjestö joka on hallituspolitiikan osa?

Vielä kun muistetaan miten tiukassa SAK:n talutusnuorassa SDP on voimme käsitellä näitä ajatuksia ja vaatimuksia suoraan demareiden ajatuksina tulevaisuudesta.

"Meidän verolinjamme on mahdollisimman laaja veropohja ja mahdollisimman tiukat verokannat eli että siellä ei ole aukkoja. Tämän ohjelman kautta on todettu, että vähän yli miljardi euroa voidaan kerätä kenenkään ansiotuloverotuksen kiristymättä", Antti Rinne sanoi Sdp:n ohjelmasta

SAK:n pääekonomisti Ilkka Kaukoranta kirjoitti  että osakkeet, talletukset, sijoitusrahastot, metsät ja pellot on tällä hetkellä vapautettu omaisuuden arvoon perustuvasta verosta.

– Varallisuusveroa perustelee fiskaalisten syiden ohella myös varallisuuserojen hillintä ja tarkempi havainnointi sekä verotuksen oikeudenmukaisuus, SAK:n pääekonomisti totesi.

Kaukorannan mukaan kyse on myös ”eriarvoisuuteen ja oikeudenmukaisuuteen” liittyvistä syistä.

Varallisuusvero kumottiin vuonna 2006. Tuolloin kumotusta verosta oli jätetty ulkopuolelle pankkitalletukset ja joukkovelkakirjat.

On perusteltua olettaa, että Sdp tavoittelee koko ihmiselämän kirjon panemista verolle. ”SAK esittää että varallisuusveron piirissä olisi kattavasti kaikki varallisuus”, jota ei ole muulla tavalla verotettu.

Sen sijaan että aidosti haettaisiin kehittäviä rahoituskeinoja ja motivoivia ratkaisuja saada talous kasvamaan, mennään sieltä missä aita on matalin. Isketään tavallisten ihmisten säästöihin. Miksi sitten säästää, jos säästämisen hedelmät viedään?

https://www.verkkouutiset.fi/tama-on-vaarin-tama-vie-suomen-venezuelan-t...  

https://www.verkkouutiset.fi/pankkitalletuksia-esitetaan-verolle

https://www.sak.fi/aineistot/julkaisut/sakn-verolinjaukset-hallituskaude...  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niin, me voidaan tietysti leikata koulutuksesta ja köyhiltä, niin kuin tämä hallitus on tehnyt.

Valintakysymyksiä, jonka takia kohta taas äänestetään.

Risto Salonen

Niin tai järkeistää muuten julkista taloutta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tai me voidaan panostaa työhön ja siihen että kaikki ovat tekemässä jotain josta kertyy niitä verotettavia euroja.

Tuossahan oli kysymys omistamisen verottamisesta eikä tuottojen verottamisesta. Se on lähellä sosialisointia ja kateutta.

Valintakysymyksiä hyvinkin. Toivomme että äänestäjät todella harkitsisivat asioita ennen äänestämistään.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

E.M:"..että kaikki ovat tekemässä jotain josta kertyy niitä verotettavia euroja."

Alkaa olla jo ehkä hieman liian usein toistettu, mutta ymmärtääkseni tekijöitä olisi ihan riittämiin, palkanmaksajista vaan tahtoo olla pulaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #4

Juuri siksi että työpaikkoja vielä puuttuu osalta tekijöistä tulisi mieluumminkin suosia niitä palkan maksajia kuin verottaa kaikki heidän työvälineensä (metsät, pellot,koneet) valtiolle, johon vasemmisto on aina pyrkinyt eikä sen tavoitteet ole näköjään mitenkään muuttuneet.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Vasemmistolaiset varmaan verottaisivat myös sielun omistamisesta. Ei maksaisi heille yhtään enempää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

demari: Liikkuuko se?
vastaaja: Liikkuu.
demari: Verotetaan kunnes lakkaa liikkumasta.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

"Sitähän sosialisointi on; pankkitalletukset, osakkeet, rahastosijoitukset, metsät, pellot ja muut sijoitukset tulisi olla varallisuusveron piirissä."

Ei kuitenkaan kaikki. SAK:n ehdotuksessa sijoitusvarallisuudesta perittäisiin veroa 100000 euron alarajan yli menevältä osuudelta 0,1%.

"SAK on julkituonut ajatuksensa hallituskaudelle 2019-2023. Jo se että joku SAK jaksottaa toimintansa tasavallan hallituksen mukaan eikä jäsentensä tarpeiden mukaan aiheuttaa epäilyksiä toiminnan tavoitteiden suhteen. Eli onko SAK todellakin poliittinen järjestö joka on hallituspolitiikan osa?"

Ihan samalla tavalla kuin SAK ovat vaalitavoitteensa hallituskaudelle 2019-2023 julkaisseet myös Elinkeinoelämän keskusliitto, Suomen yrittäjät sekä Veronmaksajain keskusliitto. Ovatko nekin siis poliittisia järjestöjä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Taitavat olla. Saavatko myös tukea verotuloista jäsenmaksujen ymv. suhteen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Suomen Yrittäjien nettisivuilta lainattua: "Jäsenmaksu on yrityksen verotuksessa vähennyskelpoinen ja perustuu yrityksen vakituisen henkilöstömäärään, yrittäjä / -t mukaan lukien."

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Minusta kytkös SAK:n ja SDP:n välisesti on perin outo ja arveluttava. Martti Ahtisaari kertoi, ettei voisi enää äänestää demareita sen nykymuodossaan ja kytkettynä SAK: n apupuolueeksi sen jälkeen, miten kävi arvodemari Jutta Urpilaiselle.

Monissa maissa tällaiset kytkökset ovat lain voimin kiellettyjä.

Ay-liike on tullut Suomessa yhä enemmän ja näkyvämmin ehdotuksineen esille politiikan vaikuttajaksi mm. nykyhallituksen aikana.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Olen samaa mieltä. Työmarkkinajärjestöjen ja puolueiden pitäisi pysytellä enemmän erillään. Koskee myös työnantajapuolta, Kokoomuksella on läheiset suhteet Elinkeinoelämän Keskusliittoon ja Keskustalla Suomen Yrittäjiin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Tulot, niiden lajista riippumatta, on verotettava samalla tavalla. Ansiotuloverokannan ja pääomatuloverokannan yhdentäminen on riittävä ja toimiva ratkaisu. Nykyisten, pienempien pääomatulojen verotus kevenee ja tulomuotokikkailu loppuu. Yhteisövero palautetaan takaisin Unionin keskiarvoon eli se 26 oli ja on perin lähellä keskiarvoa. Arvonlisäverokantoja lasketaan, jolloin varattomien ja myös keskituloisten ostovoima kohenee (vauraita muutokset eivät juuri koske), rahan kierto lisääntyy ja vahingossakin saattaa syntyä työpaikkoja. Hallintarekisteröinti poistetaan.

Verot maksetaan siihen maahan, jossa ne tehdään ja jossa yritys toimii. Keisarille toimitetaan se, mikä keisarille kuuluu, ei enempää eikä vähempää.

Niin yksinkertaista se on.

Toimituksen poiminnat